Mahtavaa materiaalia!

Valmis Mahtavaa matematiikkaa -paketti. 

Ota käyttöösi valmiit ideat ja tehtävät Mahtavaa matematiikka -teeman toteuttamiseen omassa luokassa, kerhossa tai kotona. 

Tilaa infoviesti suoraan sähköpostiisi!

Mahtavaa matematiikkaa -sivuilla on materiaalia moneen makuun. 

Teemaviikon jälkeen löydät sivuilta linkkejä ja vinkkejä kevään tapahtumiin Mahtavaa matematiikkaa -hengessä.


Aikasempien vuosien 2020-21 mahtavaa matematiikkamateriaalia on koottu 

MaMa-arkistoon

Artikkeleita on koottu Media-sivulle.

Itä-Suomen yliopiston Mahtavaa matematiikkaa

Mahtavaa matematiikkaa -teemasivuilla on muutamia yliopistomatematiikassa esiin tulevia tuloksia, joille tunnetaan oivaltava ja usein geometriseen päättelyyn nojaava perustelu. Materiaalin esitystapa on valittu niin, että lukija löytää mielenkiintoisia yksityiskohtia taitotasosta riippumatta.

Materiaalin lisäksi sivuilla on kuusi KAHOOT-kyselyä, joiden avulla pääset osallistumaan matematiikan ihmeellisyyteen. Vinkkinä erityisesti opettajille, jotka voivat hyödyntää kyselyitä omassa opetuksessaan. 

#yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #koulussa #kotona #harrastus #maksuton #hupi

Videoluento: Miten tietokone laskee?

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

#yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #video #koulussa #kotona #harrastus #hupi

Taikurivideot

Maagista matematiikkaa

Facebookissa ja Instagramissa.

Tiedeluokka Polku 

LUMA-keskus Saimaa ja LUT Junior Universityn (eli LUT-yliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun) käynnistävät syksyn 2021 aikana tiedeluokkatoiminnan, missä lapset ja nuoret voivat osallistua erilaisiin työpajoihin sekä tiede- ja teknologiakerhoihin. Tiedeluokka Polku -toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä koululaisryhmien kampusvierailuille ja opintokäynneille. 

Opettaja! Jos olet kiinnostunut tuomaan oppilasryhmäsi tiedeluokkaan ensimmäisten joukossa, ota yhteyttä osoitteeseen lut.junior@lut.fi tai LUMA-yhteyshenkilöön.

Iso osa tiedeluokan toiminnoista voidaan toteuttaa myös muualla, esim. kouluilla tai erilaisissa tapahtumissa. Kannattaa siis kysellä mahdollista työpajavierailua omalle koululle, erityisesti jos ryhmän tuominen tiedeluokkaan on haasteellista.

#perusopetus #toinen aste #lähitapahtuma #ilmoittautuminen #maksuton

Käsitöiden, origamin ja matematiikan yhteinen maailma

Matematiikka liittyy moneen käsillä tekemiseen! Tässä MAOLin materiaaleista vinkkejä ja ideoita matemaattisiin käsitöihin ja askarteluihin:

#yläluokat 7.-9. #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #verkkosisältö #koulussa #kotona #harrastus

Matematiikan teemakokonaisuuksia alakouluun!

Opinkirjo on koostanut kaksi kuusituntista matematiikan teemakokonaisuutta alakouluun. Matematiikka 1 sisältää hauskoja matemaattisia askartelu- ja pohdintatehtäviä kuvataiteen ja historian Matematiikka 2 käsittelee geometriaa monipuolisten tehtävien avulla. Opinkirjon materiaalipankista julkaisut löytyvät kategoriasta Tiede pdf-muodossa.

#alaluokat 3.-6. #opettajat #ladattavamateriaali #koulussa #kotona #harrastus #maksuton #hupi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

YouTube-video 1:55 (in English) 

Videa: Math is _____ 

Global Math Week #GMW2021 järjestetään 10.-17.10. 

Tutustu ja toteuta ideoita omannäköisesti Mahtavaa matematiikkaa -viikolla 44. Jaa kokemukset myös muille inspiraatioksi #mahtavaamatematiikkaa.

Kannattaa tutustua GMW-videoihin, joissa matematiikka on sekä elävää, innostavaa ja ymmärrettävää.

#lukio #opettajat

Matematiikkakerho omaan lukioon?

Opettaja! Harppi-hankkeen puitteissa on mahdollisuus saada vertaistukea ja palkkaa lukion matematiikkakerhon perustamiseen. Lue lisää Harpin uutissivuilta

Mahtavaa matematiikkaa -arkisto

Vuosien 2020 ja 2021 –materiaali on edelleen käytettävissä.