Mahtavaa materiaalia!

Valmis Mahtavaa matematiikkaa -paketti. 

Ota käyttöösi valmiit tehtävät Mahtavaa matematiikka -teeman toteuttamiseen omassa luokassa, kerhossa tai kotona. 

Tilaa infoviesti suoraan sähköpostiisi!

Viime vuoden mahtava matematiikkamateriaali on on koottu arkistoon MaMa2020.

Mahtava matematiikka-artikkeleita on koottu Media-sivulle.

Käsitöiden, origamin ja matematiikan yhteinen maailma

Matematiikka liittyy moneen käsillä tekemiseen! Tässä MAOLin materiaaleista vinkkejä ja ideoita matemaattisiin käsitöihin ja askarteluihin:

#yläluokat 7.-9. #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #verkkosisältö #koulussa #kotona #harrastus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

YouTube-video 1:55 (in English) 

Math is _____ 

Global Math Week #GMW2021 järjestetään 10.-17.10. 

Tutustu ja toteuta ideoita omannäköisesti Mahtavaa matematiikkaa -viikolla 44. Jaa kokemukset myös muille inspiraatioksi #mahtavaamatematiikkaa.

Matematiikasta on moneksi. Tutustu blogiin Matematiikka yhdistää hyvän äärelle (suomeksi, text in Finnish) ja katso oletko samaa mieltä siitä, miten matematiikka voi toimia vuorovaikutuksen pienimpänä yhteisenä nimittäjänä.

MATHINA

Mathina on nuori tyttö, joka tutkii fantasiamaailmoja kuten Logi-city ja Symmetry Fair ja samalla hän kohtaa matemaattisia haasteita. MATHINA verkkoalustalta löytyy 16 erilaista tarinaa 4–19-vuotiaille. 

Tutustu Mathinan maailmaan.

MATHINA on innovatiivista digitaalista matematiikkaa. Se yhdistää formaalin ja non-formaalin oppimisen. Materiaali on monikielinen, sillä sisältö on saatavissa englannin lisäksi saksaksi, portugaliksi ja italiaksi.

#varhaiskasvatus #esi- ja alkuopetus #alaluokat #yläluokat #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #koulussa #kotona #english #deutsch #italiano #português

#lukio #opettajat

Matematiikkakerho omaan lukioon?

Opettaja! Harppi-hankkeen puitteissa on mahdollisuus saada vertaistukea ja palkkaa lukion matematiikkakerhon perustamiseen. Lue lisää Harpin uutissivuilta

Iloista matikkaa!

Kokeile, miltä oma nimi näyttää polynomina! Appi näyttää nimesi myös kuvaajana.

Global Math Project -sivustolla on runsaasti maksutonta materiaalia ja vinkkejä veikeään matematiikkaan.

Joyful Math

Do you want to see a mathematical formula spells your name and draws a graph? This cool app shows you your name in math! 

Global Math Project. Joyful Math material available and its free. 

#ylakoulu #lukio # toinenaste #opettajat #verkkosisältö #english

Matematiikkaharrastajan polku!

Matematiikkaharrastajan polku on vinkkilista nuorille, heidän vanhemmilleen ja opettajille innostuksen tukemiseksi. Tärkeää on, että kaikki kiinnostuneet löytävät sopivan tasoista tekemistä. 

Matematiikkainnostuksen taustalla voi olla erityistä lahjakkuutta – tai sitten ei. Asialla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä, sillä matematiikasta innostunut ja sitä harrastava nuori kehittyy joka tapauksessa nopeasti ja tarvitsee pian ikätasonsa ylittäviä haasteita. 

#alaluokat 3.-6. #yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #ladattavamateriaali #koulussa #kotona #hupi