Mahtavaa materiaalia!

Valmis Mahtavaa matematiikkaa -paketti. 

Ota käyttöösi valmiit tehtävät Mahtavaa matematiikka -teeman toteuttamiseen omassa luokassa, kerhossa tai kotona. 

Tilaa infoviesti suoraan sähköpostiisi!

Mahtavaa matematiikkaa -sivuilla on materiaalia moneen makuun. 

Teemaviikon jälkeen löydät sivuilta linkkejä ja vinkkejä kevään tapahtumiin Mahtavaa matematiikkaa -hengessä.

Viime vuoden mahtava matematiikkamateriaali on on koottu arkistoon MaMa2020.

Mahtava matematiikka-artikkeleita on koottu Media-sivulle.

Itä-Suomen yliopiston Mahtavaa matematiikkaa

Mahtavaa matematiikkaa -teemasivuilla on muutamia yliopistomatematiikassa esiin tulevia tuloksia, joille tunnetaan oivaltava ja usein geometriseen päättelyyn nojaava perustelu. Materiaalin esitystapa on valittu niin, että lukija löytää mielenkiintoisia yksityiskohtia taitotasosta riippumatta.

Materiaalin lisäksi sivuilla on kuusi KAHOOT-kyselyä, joiden avulla pääset osallistumaan matematiikan ihmeellisyyteen. Vinkkinä erityisesti opettajille, jotka voivat hyödyntää kyselyitä omassa opetuksessaan. 

#yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #koulussa #kotona #harrastus #maksuton #hupi

Videoluento: Miten tietokone laskee?

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

#yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #video #koulussa #kotona #harrastus #hupi

Miten matematiikka näkyy harrastuksessa?

Partiolippukunta Näsijärven Kipinät tarttui haasteeseen ja he toteuttavat paketin, jossa pohditaan purjehduksen ja merellä liikkumisen matematiikkaa. Teemaviikolla tehtäviä toteuttavat partiolippukunnan omat toimintaryhmät ja toimintaan tutustujat. Näsijärven Kipinöiden toimintaryhmät perehtyvät koloilloissaan purjehduksen takana olevaan matematiikkaan. Tehtäviin tarttuvat yhteensä 7 ryhmää 7-17 vuotiaita sekä alle 7 v ja yli 18-vuotiaiden ryhmät. 

Miksi purjevene liikkuu? Miksi purjevene ei kaadu tuulen voimasta tai voiko vastatuuleen purjehtia? Samalla tutustaan vesillä liikkumisen turvallisuuteen ja lippukunnan omaan purjevene Vellamoon! Lue lisää blogista!

PDF-ohjelmapaketti jaetaan myös muiden meripartiolippukuntien käyttöön 1.11. lähtien.

#perusopetus #toinen aste #ladattava materiaali #harrastus

Onko omassa lähipiirissäsi ryhmää, joka voisi toteuttaa MaMa-idean omalla alueellaan?

Liity mukaan MaMa-porukkaan ensi vuonna! Mahtavaa matematiikkaa päivä jälleen 3.11.2022.

Taikurivideot

Maagista matematiikkaa

Facebookissa ja Instagramissa.

StarT-materiaalipankki

Matematiikkaa ympärillämme tarjoaa sisältöä ja tekemistä lapsille ja nuorille kaikissa ikäryhmissä.

#varhaiskasvatus #esi- ja alkuopetus #alaluokat 3.-6. #yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #ladattava materiaali #koulussa #kotona #harrastus #maksuton #hupi

Tiedeluokka Polku 

LUMA-keskus Saimaa ja LUT Junior Universityn (eli LUT-yliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun) käynnistävät syksyn 2021 aikana tiedeluokkatoiminnan, missä lapset ja nuoret voivat osallistua erilaisiin työpajoihin sekä tiede- ja teknologiakerhoihin. Tiedeluokka Polku -toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä koululaisryhmien kampusvierailuille ja opintokäynneille. 

Opettaja! Jos olet kiinnostunut tuomaan oppilasryhmäsi tiedeluokkaan ensimmäisten joukossa, ota yhteyttä osoitteeseen lut.junior@lut.fi tai LUMA-yhteyshenkilöön.

Iso osa tiedeluokan toiminnoista voidaan toteuttaa myös muualla, esim. kouluilla tai erilaisissa tapahtumissa. Kannattaa siis kysellä mahdollista työpajavierailua omalle koululle, erityisesti jos ryhmän tuominen tiedeluokkaan on haasteellista.

#perusopetus #toinen aste #lähitapahtuma #ilmoittautuminen #maksuton

Käsitöiden, origamin ja matematiikan yhteinen maailma

Matematiikka liittyy moneen käsillä tekemiseen! Tässä MAOLin materiaaleista vinkkejä ja ideoita matemaattisiin käsitöihin ja askarteluihin:

#yläluokat 7.-9. #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #verkkosisältö #koulussa #kotona #harrastus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

YouTube-video 1:55 (in English) 

Math is _____ 

Global Math Week #GMW2021 järjestetään 10.-17.10. 

Tutustu ja toteuta ideoita omannäköisesti Mahtavaa matematiikkaa -viikolla 44. Jaa kokemukset myös muille inspiraatioksi #mahtavaamatematiikkaa.

Matematiikasta on moneksi. Tutustu blogiin Matematiikka yhdistää hyvän äärelle (suomeksi, text in Finnish) ja katso oletko samaa mieltä siitä, miten matematiikka voi toimia vuorovaikutuksen pienimpänä yhteisenä nimittäjänä.

MATHINA

Mathina on nuori tyttö, joka tutkii fantasiamaailmoja kuten Logi-city ja Symmetry Fair ja samalla hän kohtaa matemaattisia haasteita. MATHINA verkkoalustalta löytyy 16 erilaista tarinaa 4–19-vuotiaille. 

Tutustu Mathinan maailmaan.

MATHINA on innovatiivista digitaalista matematiikkaa. Se yhdistää formaalin ja non-formaalin oppimisen. Materiaali on monikielinen, sillä sisältö on saatavissa englannin lisäksi saksaksi, portugaliksi ja italiaksi.

#varhaiskasvatus #esi- ja alkuopetus #alaluokat #yläluokat #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #koulussa #kotona #english #deutsch #italiano #português

#lukio #opettajat

Matematiikkakerho omaan lukioon?

Opettaja! Harppi-hankkeen puitteissa on mahdollisuus saada vertaistukea ja palkkaa lukion matematiikkakerhon perustamiseen. Lue lisää Harpin uutissivuilta

Iloista matikkaa!

Kokeile, miltä oma nimi näyttää polynomina! Appi näyttää nimesi myös kuvaajana.

Global Math Project -sivustolla on runsaasti maksutonta materiaalia ja vinkkejä veikeään matematiikkaan.

Joyful Math

Do you want to see a mathematical formula spells your name and draws a graph? This cool app shows you your name in math! 

Global Math Project. Joyful Math material available and its free. 

#ylakoulu #lukio # toinenaste #opettajat #verkkosisältö #english

Matematiikkaharrastajan polku!

Matematiikkaharrastajan polku on vinkkilista nuorille, heidän vanhemmilleen ja opettajille innostuksen tukemiseksi. Tärkeää on, että kaikki kiinnostuneet löytävät sopivan tasoista tekemistä. 

Matematiikkainnostuksen taustalla voi olla erityistä lahjakkuutta – tai sitten ei. Asialla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä, sillä matematiikasta innostunut ja sitä harrastava nuori kehittyy joka tapauksessa nopeasti ja tarvitsee pian ikätasonsa ylittäviä haasteita. 

#alaluokat 3.-6. #yläluokat 7.-9. #perusopetus #toinen aste #lukio #ammatillinen koulutus #opettajat #vanhemmat #verkkosisältö #ladattavamateriaali #koulussa #kotona #hupi

Mahtavaa matematiikkaa 2020 -arkisto

Vuoden MaMa2020 –materiaali on edelleen käytettävissä.